IZMENA KONKURSA

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede postavljen je juče pravilnik o izmenama Pravilnika o podsticajima programa za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područijima kroz podršku života u ruralnim područijima kroz podršku mladim poljoprivrednicima.

Novom izmenom pravilnika obrisana je fraza ‘odnosno član’ u članu 6, tačka 1. Takođe, izmenjen pravilnik je već stupio na snagu.

Ova promena bila je jedan od predloga Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP) za izmene pravilnika i znači da oni mladi poljoprivrednici koji su bili ranije članovi gazdinstva svojih roditelja ili šire porodice, mogu da osnuju svoje gazdinstvo i konkurišu za subvencije, što prethodnim Pravilnikom nije bio slučaj, potvrdili su za portal Bolja zemlja predstavnici SUMP-a.

Konkurs za mlade poljoprivrednike objavljen je sredinom prošlog meseca i trajaće do kraja godine. Prvi put, 2017. godine kada je objavljen pravilnik namenjen mladima u agraru, konkurisalo je oko 700 zainteresovanih, prošle godine oko 1300, dok se ove godine očekuje rekordan broj prijava.

SUMP je još ovog proleća, tokom trajanja Novosadskog sajma poljoprivrede najavilo saradnju sa resornim ministarstvom oko mogućih izmena i poboljšanja datog pravilnika, kako bi većini mladih poljoprivrednika bila dostupna sredstva za započinjanje ili proširenje poljoprivredne proizvodnje.

 

……izvor:www.boljazemlja.com…

DOKUMENTACIJA

Pin It on Pinterest