T I F O N I 

FERBO Rain

TIFONI FERBO RAIN

 Italijanska kompanija FERBO je prva italijanska kompanija koja je ostvarila verhunske rezultate u sektoru navodnjavanja. Širok i raznovrsan proizvodni program omogućava klijentim pa izaberu mašinu koja je baš po njihovoj volji. Serija tifona za navodnjavanje FERBO RAIN je inovativna serija koja se odlikuje vrhunskom izradom i malim troškovima održavanja mašine. Agregati sa pumpama u ponudi su izuzetno raznovrsni i mogu da zadovolje različite potrebe klijenat i po pogledu motora od različitih proizvođača i po pogledu različitih pumpi vrhunskih proizvođača. Zadatak navodnjavanja je dovođenje vode u zemljište u cilju njegovog vlaženja, odnosno obezbeđenja potrebne količine vode za normalnu ishranu, rast i razvoj biljke. Navodnjavanje omogućava intezivnije korišćenje zemljišnih površina, promenu setvene strukture, plodoreda, te bolje korišćenje ostalih proizvodnih uslova-obrade, đubrenja, biološkog potencijala biljaka i dr. Prednosti prilikom navodnjavanja površina tifonom su sledeće:

Lagana pokretljivost
Ne dolazi do gaženja raskvašenog zemljišta
Mali utrošak rada

 U našoj ponudi se nalazi kompletan asortiman FerboRain tifona, različitih prečnika i dužine creva. Tifoni su raspoređeni u serije koje se razliku sem po dimenzijama creva i po standardnoj opremi koja je uključena u cenu. Specifičnosti FerboRain tifona se ogledaju u sledećem:

  Efikasni turbinski pogon koji je direktno zakačen za menjač, pri čemu se ne gubi energija na različite prenosnike poput remenja i sl. Do 20% je smanjena potrošnja energije kod FerboRain tifoa u odnosu na klasične tifone

FerboRain tifoni poseduju dvostruki dovod vode
4 brzinski menjač opremljen sa automatskim isključivanjem pogona i brzim premotavanjem creva
Transmisija za namotavanje creva vrši se preko zupčastog venca velikog prečnika koji znatno olakšava rad samog tifona.
Obrtno postolje 360° velikog prečnika pruža prostor za lako manevrisanje tifonom
Naprednije serije dolaze sa hidrauličnim podizačem kolica u standardnoj opremi
Crevo je izrađeno od visokootpornog polietilena srednje gustine 

Uz tifon dolazi i top za rasprskivanje sa 3 seta dizni

Pin It on Pinterest