Danas smo išli kod naših prijatelja P.G. Kojadinović iz Ratkova da vidimo kako se prošlogodišnja sejalica Solmax Steel pokazala u radu na oglednom dobru.
Ispred zemljoradničke zadruge AGROBENEFIT nas je dočekao domaćin i vlasnik Aleksandar Kojadinović, za sve prijatelje Koja 🙂 . Ogled se vršio na njivi u Odžacima.
Hibridi su iz kuće AS Hibrida i predstavnici “Chemical Agrosava” i “Kluba A” Nikola Milišić i Radovan Begović su suorganizatori.

Ono što je nas najviše zanimalo je četvoredna sejalica Solmax Steel koja je po rečima Koje posejala već 100-tinak hektara za prošlu i par za ovu godinu.
Sejalica je junački odradili svoj deo posla. Čuli smo konkretnu zamerku za sigurnosni mehanizam dodatnog nagaznog točkića
(ide kao osnovna oprema na svakoj sejalici) koju su rešili kako kaže Koja za 10 min oni sami.

Pokazali smo svim prisutnima inovacije na sejalicama koje su iz ove sezone. Kvalitetniji materijali , prvenstveno mislimo na ležajeve ,
više mesta za podmazivanje , 3 seta setvenih ploča (standardna oprema), i možda malko teža sejalica što je po nama dodatna prednost …
Kako kažu Turski parneri sa diskosnim ulagačima “može i u put da seje”

Prezadovoljni smo svime što smo videli i što je naša sejalica pokazala. Rećićemo samo da smo ugovorili nekoliko novih prodaja na ovoj prezentaciji.

PRIDRUŽITE SE TIMU KOJI DOBIJA

AGROSTANDARD PLUS d.o.o.     08.04.2020

MALO O SEJALICAMA:

Koristi se za setvu u široke redove sa različitim razmakom između biljaka u redu i seju pojedinačna zrna. SOLMAX STEEL pneumatska diskosna sejalica je univerzalnog tipa i koristi se za setvu različitih vrsta kultura, čime se utiče na troškove proizvodnje.

U CENI ZA 4 REDNU SEJALICU SU UKLJUČENI NEZAVISNI HIDROMARKERI, KARDAN, 3 SETA SETVENIH PLOČA (KUKURUZ, SUNCOKRET, SOJA), PRITISNI TOČKIĆ IZA DUPLIH DISKOVA!

U PONUDI SE NALAZE:
4 REDNE SEJALICE, SA ILI BEZ DEPOZITORA ZA MINERALNO ĐUBRIVO, SA ILI BEZ DEPOZITORA ZA MIKROGRANULAT. MOGUĆNOST ZVEZDASTIH OTVARAČA BRAZDE KAO I TURBO DISKA

6 REDNE SEJALICE SA TELESKOPSKIM RAMOM, SA ILI BEZ DEPOZITORA ZA MINERALNO ĐUBRIVO, SA ILI BEZ DEPOZITORA ZA MIKROGRANULAT. MOGUĆNOST ZVEZDAStIH OTVARAČA BRAZDE KAO I TURBO DISKA

Od savremenih pneumatskih sejalica se očekuje da obave preciznu setvu pojedinačnim zrnima, sa konačnim razmakom između zrna, a time i biljaka u redu. Da bi se to ostvarilo setveni aparati moraju ravnomerno ulagati seme u setvenu brazdicu. Naglasili bi još samo jednu bitnu stvar, po Ruskom principu “ono što valja ne menjaj ” , na svim SOLMAX STEEL sejalicama setveni aparat je kopija GASPARDOVOG setvenog aparata …isto kao na Sakalak sejalicama i ozdoken i ozdoman i cansa sejalicama.
Za kontrolu ulaganja semena sejalice opciono mogu biti opremljene elektronskom kontrolom setve.

Novi model elektronske kontrole setve AGROSTANDARD PLUS za sezonu 2020, pored niza unapredjenja i poboljšanja, neke od najbitnijih opcija su sledeće:

– Praćenje potrošnje semena po sekcijama
– Brojanje zrna
– Praćenje prosečnog rastojanja izmedju zrna u redu
– Merenje brzine kretanja
– Merenje zasejane površine
– Zvučna i svetlosna signalizacija svih zastoja i kvarova na
mašini

Pin It on Pinterest